• Geschiedenis

Volg ons op:

Geschiedenis Huis te Zaanen

Huis te Zaanen is een monumentaal pand, dat al heel wat bestemmingen heeft gehad.

Zo ook Hotel Huis te Zaanen. De oorsprong van het bedrijf werd gelegd door J. Renooij, die in 1937 een banketbakkerij en kokerij aan de Zaanweg begon. Steeds vaker werd hij gevraagd om partijen bij mensen thuis te verzorgen, hierdoor groeide de behoefte om dit in eigen huis te kunnen doen. Renooij slaagde er in, doordat hij was betrokken bij de liquidatie van oliefabriek De Verwachting van Prins, het voormalige koopmanshuis met kantoorruimte van de familie Prins aan de Zaanweg 93-94 te kopen. In dit pand begon hij in 1941 met de verstrekking van dranken en spijzen.

In 1947 werd een kiosk voor ijs geopend, eind jaren '50 kwam er een automatiek bij. In 1978 sloot Renooij de banketbakkerij en verbouwde deze tot à la carte-restaurantzaal, de zogenoemde 'Prins z'n kamer', de werkkamer van de vorige eigenaar. In 1985 werd de spiegelkamer aan de accommodatie toegevoegd. Het bedrijf was oorspronkelijk een eenmanszaak, van 1973 tot 1984 een vennootschap onder firma en is sinds 1984 weer eenmanszaak onder leiding van P.J. Renooij. Huis te Zaanen richt zich met lunches, diners en partijen op de Zaanstreek en wijde.

Volg ons op:

 • Omgeving

  Omgeving

  Bed and Breakfast Huis te Zaanen ligt aan de Zaanweg (Zaanbocht) in Wormerveer, één van de oudste straten in het centrum

  Lees meer
 • Kamers

  Kamers

  Beide hebben zij uitzicht over de Zaan en een raam die open kan. Wij hebben één grote en een normale tweepersoonskamer

  Lees meer
 • Sloep huren

  Sloep huren

  In de Haven van Westknollendam ligt onze sloep die wij aan de gasten van de B&B verhuren.

  Lees meer